Knip en Pluk Oirschot

Knip en Pluk Oirschot

Knip en Pluk Oirschot is hét adres in Oirschot voor een complete vachtverzorging voor u hond.
Langharig, kortharig, ras of bastaard. Elke hond is welkom in mijn trimsalon.
Uw huisdier word deskundig en liefdevol behandeld in een rustige, modern uitgeruste en hygiënische ruimte.

Behandelingen:

– Het trimmen en knippen van de vacht
– Het wassen & fohnen van de vacht
– Het reinigen van de oren
– Het knippen van de nagels
– Welness behandeling

Knippen

Na het wassen en ontklitten wordt de vacht netjes in model geknipt. Het model wordt afgestemd op de ras standaard en uiteraard op uw wensen.

Plukken

Bij het plukken wordt de dode bovenste laag haar verwijderd. Deze behandeling wordt toegepast op de ruwharige vachten. Het plukken doet geen pijn om dat de dode haren los in het haarzakje liggen.

Na het plukken heeft de nieuwe haarlaag de ruimte om door te groeien.

Scheren

Geeft u de voorkeur aan een kort modelletje en is de vacht van uw hond er geschikt voor , kan deze door ons geschoren worden. Verschillende lengtes en modellen zijn mogelijk.

Ontklitten/borstelen

Natuurlijk streeft u en wij ernaar de hond zo veel als mogelijk klitvrij te houden, dit is voor de hond het prettigst.

Graag adviseren we u op welke manier en met welke materialen u dit het beste kunt doen.

Het ontklitten is niet prettig voor de hond. Is de vacht dusdanig in de klit geraakt dat het ontklitten te pijnlijk en tijdrovend is zal ik de alternatieven met u bespreken.

Ontwollen

Bij de meeste honden vindt 2 keer per jaar een rui periode plaats. De hond verliest dan een deel van de vacht en maakt plaats voor een nieuwe vacht. Dit proces moet een beetje geholpen worden vroeger was het zo dat de hond struiken gebruikte om tegen aan te schurken. Op deze manier werd de oude vacht verwijdert.

Met speciale borstels kunnen we de oude vacht verwijderen. Hiermee doen we de hond een groot plezier aangezien de loszittende vacht jeuk, vervelende klitten en huidirritaties kan veroorzaken.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met mij op,
ik sta u graag te woord.

Graag tot snel bij Knip en Pluk Oirschot.

Met vriendelijke groet,

Jose Rooijakkers 


2 Comments

Wim moerman

16 januari 2016 at 9:14 pm

Onze ruwharige teckel pups is nu 7 maanden wanneer moet ze geplukt worden? Graag antwoord dan maak ik een afspraak. Vr gr Wim Moerman

Donna

21 april 2016 at 5:47 am

Did you just create your new Facebook page? Do you want your page to look a little more “established”? I found a service that can help you with that. They can send organic and 100% real likes and followers to your social pages and you can try before you buy with their free trial. Their service is completely safe and they send all likes to your page naturally and over time so nobody will suspect that you bought them. Try their service for free here: http://mariowelte.de/6y5j

Leave a Reply